Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Elida Geisha 803, cea mai scumpă cafea din lume

Cea mai scumpă cafea din lume costă 75 de dolari pentru o ceaşcă şi trebuie să faceţi drum prin Los Angeles sau San Francisco să o degustaţi.

Elida Geisha 803 e numele produsului oferit de o companie din California. "803", pentru că acesta e preţul record plătit la ultima licitaţie pentru o jumătate de kilogram de boabe din cafeaua de Panama câştigătoare a tuturor competiţiilor internaţionale.

Firma californiană a reuşit să cumpere 5 din cele doar 50 de kilograme de Elida Geisha disponibile pe piaţa internaţională. Au rezultat cam 80 de porţii puse în vânzare cu exclusivitate în Statele Unite, la preţul de 75 de dolari ceaşca.

Boabele sunt sigilate separat, în pachete de 18 grame, deschise de un chelner calificat, după ce clientul comandă. Exista şi posibilitatea livrării la domiciliu, împreună cu amănunţite instrucţiuni de preparare.

Cei care o beau, spun că i se schimbă gustul pe măsură ce sorbi din ceaşcă; la început are o aromă de ceai, pe măsură ce se răceşte se simte aroma de fructe de pădure. O experienţă care merită într-adevar încercată, sunt de acord toţi cei care s-au încumetat să cheltuiască atât de mult pentru o porţie.

Similare
RECOMANDĂRI