De la New York la Tokyo, cu racheta, în 30 de minute
Sursa foto:Jurnal Spiritual Vizualizari:

De la New York la Tokyo, cu racheta, în 30 de minute

În loc să-ţi cumperi un bilet de avion curând ai putea apela la o călătorie cu racheta, cel puţin asta susţine COO-ul SpaceX Gwynne Shotwell. Ea a declarat în cadrul unei conferinţe că aceste rachete vor permite oamenilor să călătorească oriunde în lume în 60 de minute.

Anul trecut, Elon Musk a anunţat următoarea navă din arsenalul SpaceX, racheta BFR ce ar putea revoluţiona transportul de pe Pământ cât şi din spaţiu. Conform Mail Online, nava va putea decola şi ateriza vertical, precum o rachetă, iar pentru zborurile de pe Pământ va fi lansată de platformele plutitoare aflate în afara oraşelor mari, scrie descopera.ro.

Conform lui Musk, nava va zbura pe majoritatea rutelor. Un drum de la New York la Tokyo, de exemplu, va dura 30 de minute, iar costul pentru o călătorie va fi asemănător cu cel al unui bilet de avion la clasa economică.  Tehnologia va fi operaţională ''în următorii 10 ani'', a declarat Shotwell. 

Racheta va avea dimensiuni uriaşe şi va putea amplasa sateliţi pe orbită, va transporta provizii pe Staţia Spaţială Internaţională şi probabil va transporta oameni către Lună. Însă unul dintre cele mai ambiţioase planuri este ca racheta să poate transporta între 80-200 de persoane către Marte în anul 2024. 

Similare
RECOMANDĂRI