Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Concursul republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară” este la ediţia a III-a

Poetul Alexei Mateevici a spus că limba noastră-i o comoară. Aşa si este şi trebuie spus tare şi răspicat acest lucru. De aceea elevii din toată Republica Moldova au fost îndemnaţi să participe la un concurs inedit. Ei au creat filmuleţe în care şi-au exprimat dragostea faţă de limba română. Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei şi îşi propune să promoveze modul corect de a vorbi.

Micii actori care interpretează un fragment din „Pupăza din tei” scrisă de Ion Creangă sunt elevii şcolii-grădiniţă din satul Nişcani, raionul Călăraşi.

Ideea de a participa la concurs cu un asftel de filmuleţ îi aparţine învăţătoarei Maria Stratan. Ea spune că mesajul transmis de ei este cât se poate de simplu.

Un filmuleţ deosebit au pregătit şi elevii clasei 11 de la liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu" din oraşul Hînceşti.

Toţi cei opt membri ai echipei au contribuit la realizarea filmului. Şi-au dorit ca toată lumea să ştie cât de clar şi răspicat pot vorbi ei limba română.

Juriul a trebuit să aleagă cele mai bune filmuleţe dintre cele 500 care au fost trimise. Criteriile de selecţia au fost originalitatea, valoarea estetică şi mesajul convingător. Ediţia din acest an a concursului a fost dedicată poetului Vasile Romanciuc.

Cei mai buni elevi au primit diplome, cărţi şi premii în bani. Volumele au fost oferite de Ambasada României la Chişinău şi Ministerul Românilor de Pretutindeni. Totodată, laureaţii vor merge în România la taberele de odihnă din cadrul Programului ARC.

Concursul republican pentru elevi „Limba noastră-i o comoară" este la ediţia a III-a.
Similare
RECOMANDĂRI