Cei care vor să viziteze Parlamentul, însoţiţi de un ghid, se pot programa online
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei care vor să viziteze Parlamentul, însoţiţi de un ghid, se pot programa online

Procedura de vizitare a Parlamentului este simplificată. Legislativul a lansat, astăzi, de Ziua Parlamentului, o platformă on-line, care va facilita accesul pentru tururi ghidate şi va aduce Parlamentul mai aproape de oameni.

Doritorii de a vizita Parlamentul pot accesa platforma on-line https://vizite.parlament.md/, înregistra, completa formularul pentru vizită şi bifa data şi ora la care intenţionează să beneficieze de un tur ghidat. Ulterior, după recepţionarea şi examinarea formularului, ei vor fi informaţi despre data şi ora vizitei. 

Platforma are un modul pentru programarea on-line a vizitelor de informare prietenos persoanelor cu dizabilităţi.

Parlamentul Republicii Moldova organizează tururi ghidate pentru toţi doritorii de a vizita instituţia şi de a afla informaţii despre procesul legislativ. Vizita va putea fi planificată cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de data planificată. Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil. 

Vizitatorii sunt însoţiţi de un ghid pe toată durata vizitei în Parlament. Turul ghidat, desfăşurat în limbile română, rusă şi engleză, cuprinde Muzeul Parlamentului, Sala Europa şi spaţiile adiacente, precum şi sala de şedinţe plenare. Întreg turul durează aproximativ o oră. Vizitele la Parlament sunt gratuite şi au loc pe parcursul întregului an, de luni până miercuri. 

Doritorii pot opta pentru vizite de informare ghidate, vizite cu asistare în timpul şedinţelor plenare, vizite în cadrul zilelor uşilor deschise, vizite de studiu, întâlniri individuale cu deputaţii. 

Anual, Parlamentul este vizitat în medie de 7 000 de persoane. Programul de vizite a fost lansat în 2014, iar, până în prezent, peste 32 000 de persoane au vizitat Parlamentul. 

Similare
RECOMANDĂRI