Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cei care s-au plictisit de vacanţe obişnuite şi îşi doresc noi experienţe, pot călători la Cernobîl. Preţul unei excursii este de 180 de euro

Chiar dacă s-au cam terminat concediile, ofertele turistice inedite atrag tot mai multi cetăţenii ai Republicii Moldova. Cei care s-au plictisit de vacanţe obişnuite şi îşi doresc noi experienţe, pot călători la Cernobîl. Turistii sunt tot mai activi intr-o zona radioactiva. Oraşul-fantomă din Ucraina, evacuat în 1986 din cauza exploziei nucleare, a devenit o adevarata atracţie pentru turişti. Un tânăr din Chişinău a speculat momentul favorabil si organizează călătorii pentru cei care nu se tem de o doză în plus de radiaţie.

Distrus de cea mai mare avarie nucleară din istoria lumii, Cernobîl s-a transformat într-un oraş fantomă, în care timpul s-a oprit în loc. De mai bine de trei decenii, viaţa aici a amorţit. Dar anual, zona atrage mii de turişti din întreaga lume. Printre cei curioşi să viziteze ruinele Cernobîlului şi a oraşului vecin Pripiat sunt şi turistii moldoveni.

Vizitatorii pot trece prin zone intens radioactive, precum Padurea Roşie şi să ajungă chiar şi in locul in care a avut loc explozia. Reactorul avariat este în prezent acoperit într-un sarcofag din beton, pentru ai proteja pe cei din jur de radiaţii.

Numărul doritorilor de a vizita oraşul fantomă a crescut şi mai mult în ultima vreme după apariţia mini serialului anglo-american Cernobîl. Totuşi, mulţi oameni se tem să meargă în această zonă din cauza radiaţilor.

Preţul unei călătorii în Cernobîl este de 180 de euro. Acesta include transport tur-retur, cazare în Kiev şi o zi de excusie. Centrala Atomoelectrică Cernobîl a explodat pe 26 aprilie 1986. Un test eşuat a provocat atunci o explozie ce a dus la distrugerea reactorului şi la emiterea unui nivel uriaş de radiaţii. Norul radioactiv a afectat 30 de ţări. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, radioactivitatea a provocat moartea a nouă mii de oameni şi îmbolnăvirea a peste 200 de mii.
Similare
RECOMANDĂRI