Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Basarabenii preferă staţiunile montane din apropierea Braşovului

Prima ninsoare din munţii României le-a amintit basarabenilor că vacanţa de iarnă e aproape. Operatorii de turism din Republica Moldova spun că, anul acesta, s-a înregistrat un număr record de cereri pentru sejururi în staţiunile montane din zona Brasov. Desi preţurile nu sunt deloc mici, cei care nu se grăbesc să îşi rezerve vacanţa de iarnă în România riscă să nu mai aibă de unde alege.

Camere fără vedere spre munţi, într-un hotel departe de pârtia de schi. Peste câteva săptămâni, doar asta vor mai putea găsi, la agenţiile de turism, basarabenii care vor să îşi petreacă vacanţa de iarnă în România. Şi asta pentru că locuitorii Republicii Moldova sunt îndrăgostiţi de munţii din zona Braşovului, fie că au fost deja acolo, fie că au auzit de la prieteni despre frumuseţea locurilor şi ospitalitatea gazdelor.

De aceea, aproape jumătate din turiştii care îşi petrec vacanţa de iarnă în zona Braşov sunt din Republica Moldova.
 
Acum, pentru un sejur de trei zile la un hotel de 3 stele, basarabenii trebuie să scoată din buzunar 99 de euro de persoană. La 4 stele, cu transport şi mic dejun inclus, trei zile costă 129 de euro. Iar cei care îşi doresc luxul unui hotel de 5 stele trebuie să achite 430 de euro. Iar preturile vor creşte şi mai mult în apropierea sezonului rece.
 
Sezonul de schi se deschide, oficial, în a doua săptămână din luna decembrie şi se va încheia la mijlocul lunii martie.
Similare
RECOMANDĂRI