MATINALII

MATINALII

MATINALII dau tonul dimineţilor frumoase !

Suntem patru pe ecran şi o echipă de specialişti în spate. Vorbim despre jurnalişti neobosiţi, dedicaţi meseriei, care promit să ajungă acolo unde nu au acces mulţi. Să descopere oameni care mişcă lucrurile din loc.

Suntem patru prieteni diferiţi, dar ne leagă aceleaşi interese şi valori. Ne-am propus să cultivăm tineri inteligenţi, să motivăm copiii pentru un viitor frumos, să reînviem spiritul naţional. Ne amintim care este istoria neamului nostru, depănăm poveşti comune, descoperim locuri şi oameni deosebiţi. Invitaţii noştri sunt personalităţi din diverse domenii, dar şi oameni simpli cu realizări mari. 

MATINALII este o emisiune produsă şi difuzată în direct de TVR MOLDOVA, care conectează telespectatorii la actualitatea socială, culturală, economică de pe ambele maluri ale Prutului, prin colaborare cu studiourile teritoriale ale Televiziunii Române din Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova, Tîrgu Mureş.

Nu rataţi întâlnirile cu Ilinca Avram, Anatol Guzic, Andrei Veleşcu şi Stela Botez, de luni până vineri, de la ora 7:00-10:00 pe TVR MOLDOVA, ora 7:00-10:00 pe TVR 3 şi ora 9:00-10:00 pe TVR INTERNAŢIONAL.

ILINCA AVRAM

Eu şi televiziunea ne-am întâlnit pentru prima oară când aveam doar şase ani. O primă interacţiune plină de emoţii care nu au dispărut nici astăzi, deşi am adunat ani de experienţă. Din fericire, acel mic fior nu a plecat nicăieri şi din cauza asta nu a dispărut nici entuziasmul. Am încercat totul în televiziune, de la reportaje la emisiuni politice, iar mai apoi divertisment. Fiorul m-a purtat natural şi către alte pasiuni care s-au născut din
curiozitate. Pasiuni care au avut fiecare câte un rezultat concret.

Am cochetat cu designul vestimentar, finalizând două colecţii de haine. Iar pasiunea pentru film m-a pus faţă în faţă cu producţia lui, lucrând în spatele camerei cu nume mari, dar şi în faţa camerei de filmat. Cei patru ani petrecuţi la Bucureşti m-au făcut să îmi descopăr curiozităţile, iar diversitatea acestui oraş m-a ajutat să le dezvolt. Cu toate acestea, dorul mă readuce mereu în Republica Moldova.

ANATOL GUZIC

Mă numesc Anatol Guzic, sunt din oraşul în care m-am născut, adică oraşul Chişinău. Am o vârstă... suficientă ca să mă bucur de ea şi la care aş putea spune că sunt un om norocos. Privind în urmă la realizări, afirm că fac ceea ce-mi place. Din copilărie pluteam în dorinţa infantilă de a fi actor, fără a gândi că peste ani voi fi admis la Academia de Arte, Facultatea Arta Actorului, iar astăzi spun cu mândrie că sunt actor la Teatrul Naţional “Eugene Ionesco”. Şi cu siguranţă această dorinţă m-a adus alături de MATINALII, o echipă tânără, veselă
şi dornică de a descoperi lumea.STELA BOTEZ

Muzica este viaţa mea, iar televiziunea – cea mai frumoasă provocare de până acum. Am studiat cobza din copilărie şi am fost remarcată la mai multe festivaluri şi concursuri de folclor. De acolo se trage porecla “fata cu cobza”. Înainte de a intra în emisie, am aceleaşi emoţii ca înainte de concert. Fiecare zi este diferită, precum este şi modul de interpretare. Mă simt norocoasă că fac parte din echipa MATINALII.

ANDREI VELEŞCU

Sunt specialist în marketing, dar de meserie sunt prezentator de radio, evenimente şi, mai nou, de televiziune. Numele meu este Andrei Veleşcu, om simplu care la 14 ani a plecat din sat în căutarea locului sub soare. De atunci, au trecut alţi 14 ani plini de oameni, trăiri şi încercări. Mă compar cu vasul de lut, care trece prin multe etape până a fi pus pe masă cu bucate alese. Sunt la etapa în care acel vas trebuie să treacă prin foc pentru forma definitivă. Sper ca proiectul MATINALII să fie cuptorul potrivit pentru mine ca profesionist de televiziune. Sunt un familist incurabil şi cred că lumea va supravieţui oricărei provocări, doar dacă vom fi buni, empatici şi altruişti.Mihai Suvac

Bucătăria este marea mea pasiune încă din copilărie. Primele încercări mature în materie de gastronomie le-am făcut la 16 ani, când am decis să fiu ajutor de bucătar, pe parcursul unei perioade estivale. Pe atunci nici nu bănuiam că, într-o bună zi, voi reuşi să ajung bucătar-şef într-un restaurant cu stele Michelin, din Londra. Chiar dacă nu am lucrat anterior în televiziune, am acceptat cu drag provocarea de a face parte din marea familie ‘’MATINALII’’ şi, având în spate o experienţă internaţională, pot spune că m-am regăsit aici, în agitaţia plăcută din bucătăria celor de la TVR MOLDOVA.

MATINALII dau tonul dimineţilor frumoase la TVR MOLDOVA, de luni până vineri, de la ora 7.00 la 10.00.
 
Urmăriţi-ne pe pagina de Facebook - https://www.facebook.com/Matinalii-123064228273878/, dar şi pe pagina de YouTube - https://www.youtube.com/channel/UC_d336qwGvhA5LrGpzMPhGQ.