Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Mii de români au fost ucişi la 1 aprilie 1941 de trupele sovietice şi NKVD

Începutul lunii aprilie este marcat în istorie cu litere de lacrimi şi sânge. Totul în urma crimelor comise cu o cruzime fără margini asupra românilor de către Armata Roşie şi NKVD în teritoriile smulse României în 1940.

Basarabia şi Bucovina de Nord au fost luate în 1940 în urma unui tratat mişelesc de către Uniunea Sovietică. Genocidul de la Fântana Albă, din Bucovina de Nord, reprezintă un episod negru din istoria României şi ar trebui să fie o povară morală greu de suportat pentru cei care l-au comis.

La 1 aprilie 1941, nu mai puţin de trei mii de români bucovineni au fost masacraţi cu sânge rece de trupele sovietice. A fost un omor premeditat asupra unor oameni neînarmaţi care nu voiau decât să trăiască în patria mama şi nu sub ocupaţie bolşevică.

Fântâna Albă rămâne un simbol spiritual al luptei românilor pentru păstrarea identităţii naţionale. Un simbol dureros pentru că mii de oameni au plătit această jertfă pentru demnitatea neamului românesc.

Fântâna Albă este din păcate doar un episod dintre multele comise de trupele sovietice în scopul diluării identităţii româneşti.

În 1940, românii constituiau 80% din populaţia Bucovinei, astăzi abia mai sunt 20% după ce au fost supuşi unei adevărate exterminări. Astfel de evenimente tragice nu pot fi date uitări. TVR Moldova va prezenta vineri de la ora 17 şi sâmbătă de la ora 18.30, în cadrul unor ediţii speciale, pagini de istorie şi manifestările comemorative dedicate acelor triste evenimente.


 
Similare
RECOMANDĂRI