Vulcăneşti: Un bărbat - condamnat la 22 de ani de închisoare după ce a omorât şi incendiat un om, împreună cu amicii de pahar
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vulcăneşti: Un bărbat - condamnat la 22 de ani de închisoare după ce a omorât şi incendiat un om, împreună cu amicii de pahar

Un locuitor al oraşului Vulcăneşti a fost condamnat la 22 de ani de închisoare şi obligat să achite în folosul succesorului părţii vătămate un prejudiciu moral şi material de 50 de mii lei. În plus, el va achita în contul statului şi cheltuieli judiciare, în sumă de 24 de mii lei.

Verdictul a fost dictat după ce Procuratura UTA Găgăuzia, Oficiul Vulcăneşti i-a demonstrat vina pentru patru capete de acuzare, inclusiv: răpirea unei persoane, omor intenţionat, trecerea ilegală a frontierei de stat şi huliganism agravat.

Potrivit materialelor cauzei penale, totul s-a întâmplat în aprilie 2015, într-o locuinţă din oraşul Vulcăneşti, când inculpatul, împreună cu alţi 4 complici, au bătut crunt, cu un lanţ şi o rangă metalică, un bărbat, cu care au consumat împreună alcool. În continuare, agresorii au urcat victima în portbagajul unei maşini şi s-au deplasat în afara oraşului, unde şi-au continuat acţiunile criminale: l-au lovit cu o deosebită cruzime şi l-au incendiat, chiar dacă mai dădea semne de viaţă. Potrivit probatoriului, aceştia şi-au continuat cheful până cadavrul a ars complet, iar a doua zi, au adunat rămăşiţele carbonizate şi le-au aruncat într-o fântână pe un câmp.

Imediat după crimă, inculpatul a părăsit teritoriul ţării, fiind anunţat în căutare internaţională. În vara anului trecut el a fost reţinut în Ucraina şi extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală. La finele anului, procurorii l-au deferit justiţiei, acesta aflându-şi de curând pedeapsa. Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

De notat că, ceilalţi patru complici au fost reţinuţi şi deferiţi justiţiei imediat după crimă, fiind condamnaţi atunci la 22, 23 şi 24 ani închisoare, cel de-al patrulea primind detenţiune pe viaţă.
Similare
RECOMANDĂRI