Vladislav Gribincea: „Astăzi, procurorul general a jonglat cu legea”
Vizualizari:

Vladislav Gribincea: „Astăzi, procurorul general a jonglat cu legea”

Decizia de astăzi a procurorului general de a-l suspenda pe Viorel Morari din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie şi delegarea lui într-o altă funcţie pe o perioadă de o lună, concomitentă cu decizia de efectuare a unui control asupra PA şi PCCOCS, trădează scopul real al acestei suspendări: facilitarea acestui control. De această părere este fostul candidat la funcţia de procurer general, Vladislav Gribincea. „Astăzi, procurorul general a jonglat cu legea”, spune Gribincea pe pagina sa de Facebook.

Vladislav Gribincea spune că forma, procurorul General, poate face asa rocade (delegarea pentru 30 de zile fara acordul procurorului), însă nu oricând şi nu cu oricine.

„Delegarea nu este o sancţiune, ci o măsură de management, chemată să răspundă unor urgenţe din procuratura în care se aduce procurorul. Nu cred că la Procuratura Generală exista crize care ar putea fi soluţionate în timp de o lună prin aducerea acolo a domnului Viorel Morari. 
 
Gribincea spune că delegarea se face într-o funcţie similară sau mai înaltă, de altfel, ar fi vorba despre o retrogradare de facto.

„Dispunerea in aceeaşi zi a controlului la procuraturile specializate trădează scopul real al delegării domnului Morari (sper sa nu fie alt scop!) - facilitarea controlului. Controlul putea fi efectuat si fără delegarea domnului Morari! În orice caz, scopul real al delegării confirmă ilegalitatea acesteia. Legea nu poate fi fentată aşa cum convine, mai ales de către procurori”.

Dacă există suspiciuni de abateri, atunci trebuie aplicate măsuri, mai spune Vladislav Gribincea, subliniind că această suspendare a lui Viorel Morari trezeşte mari semne de întrebare.

Amintim că astăzi, pe pagina Procuraturii Generale a fost publicat un comunicat, prin care se comunica faptul iniţierii, la decizia procurorului general Alexandr Stoianoglo, a unui control complex asupra Procuraturii Anticorupţie şi PCCOCS. 

La scurt timp, au apărut informaţii confirmate despre faptul că procurorul general i-a suspendat din funcţie pe şeful PA şi şeful PCCOCS.
Similare
RECOMANDĂRI