Viorel Morari a atacat în instanţa de judecată decizia de suspendare a acestuia din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Viorel Morari a atacat în instanţa de judecată decizia de suspendare a acestuia din funcţia de şef al Procuraturii Anticorupţie

Viorel Morari, şeful Procuraturii Anticorupţie, suspendat din funcţie prin ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, a atacat în instanţa de judecată decizia noului şef al Procuraturii Generale de a verifica activitatea procuraturii specializate, dar şi decizia de a-l delega pe Morari într-o subdiviziune a Procuraturii Generale pe durata controlului, scrie Ziarul de Gardă.

Viorel Morari l-a anunţat, într-un demers oficial, obţinut de ZdG, pe Alexandr Stoianoglo despre acţiunea în judecată, care a fost înregistrată la Judecătoria Chişinău pe parcursul zilei de luni, 9 decembrie 2019. Morari precizează în demers că a cerut suspendarea executării ordinului Procurorului general „cu privire la delegare” şi dispoziţia „cu privire la controlul activităţii Procuraturii Anticorupţie”.

Totodată, Morari scrie în document că, „dacă se depune o cerere de suspendare a executării actului administrativ individual, acesta poate fi executat doar după soluţionarea cererii respective. În asemenea circumstanţe, solicit suspendarea actelor administrative contestate până la examinarea cererii de chemare în judecată…”

Amintim că astăzi, pe pagina Procuraturii Generale a fost publicat un comunicat, prin care se comunica faptul iniţierii, la decizia procurorului general Alexandr Stoianoglo, a unui control complex asupra Procuraturii Anticorupţie şi PCCOCS. 

La scurt timp, au apărut informaţii confirmate despre faptul că procurorul general i-a suspendat din funcţie pe şeful PA şi şeful PCCOCS.

Similare
RECOMANDĂRI