Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vindeau fictiv maşini aduse din Europa. 18 persoane specializate în escrocherie au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

Indivizii făceau parte dintr-o amplă reţea cu ramificaţii printre deţinuţii din penitenciarele Republicii Moldova. Aproape doua milioane de lei au câştigat infractorii după ce au postat anunţuri de vânzări pe Internet şi au cerut plata in avans.

Pentru a păcali cât mai mulţi oameni, s-a creat o reţea complexă şi bine structurată. Deţinuţii plasau anunţurile, curierii din exterior luau banii în avans de la clienţii naivi, pe care îi transmiteau inapoi în inchisoare. Când banii ajungeau în mâna deţinuţilor, anunţurile erau şterse.

VLADIMIR IRIDICEANU, procuror: „Potrivit materialului dosarului bănuiţi îşi creau conturi pe pagina de internet de publicarea anunţurilor de vânzare. Ulterior preluau imagini cu maşini de vânzare în statele din Europa şi le propuneau spre vânzare în calitate de intremediar. În următoare fază aceştia le cereau sume de bani în avans care figurau între 1500 şi 3000 de euro. Faza finală a schemei consta în ştergerea anunţurilor publicate şi renunţarea la numerele de telefon folosite.”

Printre complicii curieri erau şi două femei iar judecătorii au dispus pentru ele arest la domiciliu. Cât priveşte cei 18 deţinuţi implicaţi în escrocherie acestia urmează să afle învinuirile şi riscă să-şi prelungească pedepsele. Arestăruile s-au produs după ce începtutul săptămânii au fost efectuate 60 de percheziţii de amploare, în peste 5 penitenciare, 14 raioane şi municipiul Chişinău. Au fost confiscate telefoane mobile, dispozitive de stocare a informaţiei şi chiar droguri. Ancheta este abia la inceput şi oamenii legii spun că au primit şi alte plângeri despre fapte infracţionale similare.
Similare
RECOMANDĂRI