Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un bărbat riscă până la 15 ani de închisoare pentru escrocherie. Ar fi obţinut peste 80 de mii de euro încercând să cumprere bani virtuali

Ofiţerii Secţiei investigare infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie Botanica de comun cu angajaţii din cadrul Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, în urma acţiunilor întreprinse, au reţinut un bărbat în vârstă de 53 de ani cât şi complicii acestuia, un tânăr de 22 de ani şi o femeie de 42 de ani, pentru comiterea mai multor escrocherii. Este de menţionat că bărbatul de 53 de ani nu este la prima abatere anterior fiind judecat pentru infracţiuni analogice.

Cazul a avut loc la data de 1 noiembrie, poliţiştii fiind sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 30 ani, care a declarat că,în timp ce se afla pe bd. Dacia, a fost înşelat de bani. La faţa locului bărbatul a precizat forţelor de ordine că se ocupă cu procurarea criptovalutei şi a fost contactat de către o persoană cu care s-au înţeles să se întâlnească pe bd. Dacia.

Ulterior, în timp ce se aflau în incinta băncii suspectul, prin ducerea în eroare, a însuşit bani în sumă de 82.000de  euro, după care a părăsit locul comiterii infracţiunii. Acţiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigaţie, suspecţii au fost identificaţi, reţinuţi şi escortaţi la inspectoratul de poliţie. În cadrul acţiunilor procesual penale acesta şi-a recunoscut vina, comunicând că fiecare avea rolul său bine determinat în comiterea infracţiunii.  

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru escrocherie în proporţie deosebit de mari, bărbatul cât şi complicii lui au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile. Conform legislaţiei în vigoare riscă închisoare de la 8 la 15 ani. Totodată poliţiştii continuă acţiunile speciale de investigaţie şi urmărire penală, pentru a stabili complicitatea acestora şi în alte cazuri.

Similare
RECOMANDĂRI