VIDEO. Peste 20 de percheziţii şi droguri în valoare de aproximativ 2 milioane lei, sechestrate.Poliţia anunţă destructurarea unei grupări criminale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Peste 20 de percheziţii şi droguri în valoare de aproximativ 2 milioane lei, sechestrate.Poliţia anunţă destructurarea unei grupări criminale

Ofiţerii Direcţiei investigaţii infracţiuni legate de droguri a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în contrabanda şi comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online. Oamenii legii au efectuat 23 de percheziţii, au reţinut 3 bărbaţi şi 3 femei, cu vârstele cuprinsă între 19 şi 35 ani.

Persoanele reţinute aveau roluri bine determinate între ei şi anume: curier, ambalator, depozitar, administrator al magazinului şi organizator. Pe parcursul a trei luni, oamenii legii au stabilit că membrii grupului aveau reguli bine determinate de comunicare, subordonare şi disciplină, un element distinctiv al grupării criminale organizate.
 
Liderul grupării organiza introducerea pe cale de contrabandă a drogurilor din Ucraina, a racolat şi angajat alţi 2 bărbaţi, în calitatea de curieri, fiind sportivi de performanţă, pe care i-a asigurat cu spaţiu locativ pentru desfăşurarea activităţii criminale.
 
Drogurile erau comercializate prin intermediul aplicaţiei Telegram, administrată de unul dintre membrii acestei grupări. Astfel, utilizatorii aplicaţii primeau mesaje-oferte despre posibilitatea achiziţionării drogurilor. Zilnic, membrii grupului obţineau venituri de peste 20.000 de lei din realizarea drogurilor.
 
De asemenea, organizatorul şi administratorul acestei reţele racola persoane în calitate de „curieri”, pentru plasarea drogurilor în ascunzişuri, iar coordonatele şi fotografiile cu plasarea acestora erau transmise prin aplicaţia telegram „operatorului” care deservea interesele grupului.
 
În luna august 2021, ca urmare a intervenţiei poliţiei, au fost reţinute 3 persoane cu vârsta de 19 – 35 ani, domiciliaţi temporar pe teritoriul municipiului Chişinău, printre ei si liderul grupării criminale.
 
În cadrul percheziţiilor poliţiştii au ridicat mai multe pacheţele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare şi altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terţe, peste 20000 de pacheţele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.
 
Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 de lei. Totodată, în urma acţiunilor de urmărire penală au fost ridicate peste 500 pliculeţe cu droguri care erau amplasate în ascunzişuri special amenajate pe teritoriul mun. Chişinău  şi mun. Bălţi care urmau să fie comercializate.

La fel, a fost ridicat şi urmează să fie aplicat sechestrul pe un automobil de marca Toyota cu valoarea de aproximativ 7000 Euro. În cadrul percheziţiilor desfăşurate au fost ridicaţi şi bani în diferită valută, suma totală fiind de peste 200.000 de lei. 
 
Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul percheziţiilor suspecţii, de la începutul anului 2021 pînă în prezent  au realizat prin intermediul aplicaţiei Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP. Dacă vinovăţia învinuiţilor va fi demonstrată, aceştia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani. Reţinerele au fost realizate cu suportul angajaţilor Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger”.

Similare
RECOMANDĂRI