Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Dorin Chirtoacă a contestat ordonanţa de pornire a urmăririi penale pe numele său

Dorin Chirtoacă a contestat în judecată ordonanţa de pornire a urmăririi penale pe numele său. Potrivit avocaţilor, strângerea şi verificarea probelor cu privire la existenţa infracţiunii a început înainte ca aceasta să aibă loc. Şedinţa a fost însă amânată pentru luna august.

Dorin Chirtoacă şi avocaţii lui susţin că ordonanţa prin care a fost pornită urmărirea penală este ilegală. Aceasta a demarat înainte ca infracţiunea să aibă loc. 

„În ordonanţa de urmărire penală este scris că vor aranja licitaţia. Eu am pus întrebarea, în cazul în care cei de la CNA  ştiau că urmează să fie aranjată o licitaţie de ce nu au venit în ziua respectivă să o oprească. De ce timp de un an jumătate nu am fost invitat la audieri”, a spus Dorin Chirtoacă în faţa camerelor.

„Am contestat ordonanţa de pornire a urmăririi penale care a fost emisă pe 25 septembrie 2015, ca fiind una ilegală şi abuzivă. Aceasta a fost emisă contrar prevederilor procesuale, a fost emisă fără ca să existe o faptă infracţională. Ceea ce e contrar prevederilor penale”, a menţionat avocatul lui Dorin Chirtoacă.

Procurorii susţin însă că pornirea urmăririi penale din 25 septembrie 2015 a fost legală.

„Este un joc ceea ce fac avocaţii domnului Chirtoacă, este o ordonanţă legală, care în conformitate cu prevederile art. 164 a fost legal pornită urmărirea penală”, a declarat procurorul pe caz, Dumitru Robu.

Şedinţa a fost amânată pentru data de 16 august. Motivul - avocaţii primarului au ridicat mai multe probleme legate de împuternicirile procurorului de a instrumenta acest caz şi au solicitat ca şeful Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, să vină la şedinţă în calitate de procuror, pentru că el a emis ordonanţa. Primarul Dorin Chirtoacă se află în arest la domiciliu. El a fost reţinut pe 25 mai fiind învinuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Edilul riscă 7 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.
Similare