Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Comportamentul suspect l-a dat de gol. Un tânăr, reţinut de oamenii legii pentru comercializarea drogurilor

Ofiţerii secţiei investigare infracţiuni a Inspectoratului de Poliţie a sec. Botanica, de comun cu angajaţii BPRO au identificat şi reţinut un tânăr de 21 de ani, originar din raionul Basarabeasca, care manifesta un comportament suspect. Acesta avea asupra sa mai multe pacheţele cu droguri. 

Individul a fost reţinut în flagrant, când încerca să plaseze într-un ascunziş, un pachetel de tip „zip-lock” care conţinea o masă vegetală cu miros specific. La vederea poliţiştilor, acesta a încercat să fugă, în acest timp reuşind să arunce alte 14 pacheţele cu un conţinut vegetal uscat.

Suspectul a fost reţinut şi escortat la Inspectoratul de Poliţie Botanica, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. În cadrul procesului de documentare, poliţiştii au depistat în rezultatul percheziţiei autorizate la domiciliul bărbatului 65,8 g marijuana, 5,78 g de seminţe mature a plantei de canabis, pacheţele de tip zip-lock, cântare electronice şi telefoane.

Toate pacheţelele depistate au fost ridicate, iar în cadrul acţiunilor procesual penale acesta a comunicat că urma să comercializeze drogurile. În cazul în care i-ar fi reuşit comercializarea drogurilor, ar fi obţinut un profit estimat la suma de 23.700 de lei. Probele delicte depistate au fost ridicate şi sigilate conform procedurii şi îndreptate în adresa CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

La moment acesta este cercetat penal în stare de arest pentru „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 7 ani. Totodată, în cadrul măsurilor întreprinse s-a stabilit că bărbatul nu este la prima abatere, anterior fiind tras la răspunedere penală pentru jaf comis în anul 2018.

Similare
RECOMANDĂRI