Un tânăr ucrainean, care avea interdicţie de a părăsi ţara, intenţiona să ajungă în România
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un tânăr ucrainean, care avea interdicţie de a părăsi ţara, intenţiona să ajungă în România

Un tânăr ucrainean, pe numele căruia autorităţile din Ucraina au aplicat interdicţie, a încercat clandestin să ajungă în Republica Moldova, ca ulterior să-şi continue călătoria în România. Astăzi, patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Tudora-1 l-a surprins în timp ce se deplasa, pe jos, dinspre Ucraina spre localitatea Palanca.

În jurul orei 00:30, operatorul sistemului fix cu termovizor a sesizat patrula Poliţiei de Frontieră, aflată în misiune de supraveghere, despre prezenţa unei persoane pe direcţia Maiaki-Palanca. Acolo, a fost depistat un bărbat care s-a legitimat ca cetăţean ucrainean, în vârstă de 28 de ani.

Deşi deţinea asupra sa paşaportul valabil, tânărul a aflat că pe numele său este aplicată interdicţie de către autorităţile ucrainene. 

În prezent, poliţiştii de frontieră din Direcţia regională EST cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, conform art. 362 al.1 Cod Pebal al Republicii Moldoa persoana riscă o amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Similare
RECOMANDĂRI