Un tânăr din Republica Moldova intenţiona să ajungă în Germania cu un act de identitate falsificat
Sursa foto:stiri.md Vizualizari:

Un tânăr din Republica Moldova intenţiona să ajungă în Germania cu un act de identitate falsificat

Un conaţional a apelat la serviciile unei persoane străine pentru a-şi perfecta o carte de identitate românească, ca la trecerea frontierei să afle că este falsificată. Poliţiştii de frontieră din punctul de trcere Leuşeni au identificat documentul falsificat în urma efectuării unor verificări suplimentare asupra tânărului.

În data de 27 august, s-a apropiat la linia de control cetăţeanul Republicii Moldova de 33 de ani, în calitate de pasager al unei rute de ocazie cu detinaţia - Germania. După o discuţie cu tânărul şi conform analizei de risc, s-a luat decizia extinderii verificării acestuia.

În portmofelul bărbatului s-a depistat o carte de identitate, care ar fi emisă de autorităţile române. Poliţiştii de frontieră au avut bănuială rezonabilă privind autenticitatea acesteia, cu ajutorul tehnicii din dotare fiind identificate mai multe elemente de contrafacere.

În declaraţii, cetăţeanul a spus că obţinuse documentul prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 150 euro, însă a fost asigurat de veridicitatea acestuia.

Pe fapta dată, poliţiştii de frontieră din Direcţia regională VEST continuă cercetările pentru elucidarea circumstanţelor şi luării măsurilor legale ce se impun.

Similare
RECOMANDĂRI