Un tânăr de 21 de ani, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru dublu omor şi tâlhărie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr de 21 de ani, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru dublu omor şi tâlhărie

Un tânăr de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un termen de 20 de ani, pentru dublu omor şi tâlhărie. Acesta şi-a recunoscut vina în faşa procurorilor şi a solicitat judecarea cauzei în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din termenul pedepsei.

Tânărul a comis prima crimă la data de 20 aprilie 2019, la miez de noapte, după ce consumase alcool: în timp ce trecea pe lângă gospodăria unui locuitor al satului vecin – Visoca din Soroca – acesta şi-a exprima dezacordul că gospodarul ar fi aprins lumina afară, pretinzând că ar fi făcut-o cu scopul ca să-l recunoască pe tânăr. Gospodarul, însă, nu i-a luat în considerare pretenţia acestuia şi, ca reacţie, tânărul a intrat la el în gospodărie şi l-a lovit de mai multe ori cu toporul în cap, ceea ce a dus la decesul imediat al bărbatului cu vârsta de 71 de ani.

Infractorul s-a refugiat de la locul faptei în oraşul Soroca, unde se adăpostea într-o casă părăsită, fiind dat în căutare de către autorităţi. Cetăţenii l-au raportat la poliţie, în baza anunţului publicat de oamenii legii pe reţelele de socializare.

După două săptămâni, tânărul a comis o a doua crimă, din care a rezultat şi a treia, de aceasta dată – în satul de baştină – Mălcăuţi, Soroca. Acesta a pătruns în casa unei locuitoare cu vârsta de 77 de ani, după ce i-a debranşat gospodăria de la energia electrică şi conexia telefonică. Odată pătruns în casă, a lovit-o pe victimă în mod brutal, a legat-o cu un şiret pe care-l avea pregătit din timp şi-i cerea bani. Aceasta, însă, a refuzat să-i ofere banii ceruţi, s-a eliberat şi a reuşit să părăsească locuinţa. Totuşi, infractorul a ajuns-o şi a lovit-o cu cuţitul, în regiunea gâtului, iar victima a murit pe loc.

Sentinţa a fost pronunţată la data de 27 noiembrie curent şi este cu drept de atac.
Similare
RECOMANDĂRI