Un tânăr de 20 de ani a traficat două minore în scopuri sexuale. Pe una din ele a racolat-o în timp ce vindea într-un parc din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr de 20 de ani a traficat două minore în scopuri sexuale. Pe una din ele a racolat-o în timp ce vindea într-un parc din Chişinău

Dosarul de învinuire a unui tânăr din Chişinău, cu vârsta de 20 de ani, pentru traficarea a două adolescente cu vârsta de 16 ani, în scop sexual, a fost trimis în judecată.

Potrivit procurorilor, cu una din adolescente, tânărul s-a cunoscut în timp ce presta servicii în calitate de comerciant ambulant, într-un parc din capitală, iar cu a doua victimă avea o relaţie de amiciţie. Victimele identificate de către tânăr nu aveau împlinit majoratul – fapt despre care tânărul ştia – şi se aflau în situaţie financiară precară, ceea ce le-a conferit vulnerabilitate în acea situaţie.

Prin urmare, tânărul le-a convins să presteze servicii sexuale şi le-a transportat la locul destinaţiei, unde clienţii le aşteptau.

Imediat după operaţiunea de reţinere a tânărului de către oamenii legii, victimelor le-a fost acordat ajutor psihologic specializat, iar acum îşi continuă studiile într-un colegiu din capitală. Tânărul nu-şi recunoaşte vina în comiterea traficului de copii, însă probele demonstrează contrariul, susţin procurorii, aceasta fiind concluzia inclusiv a rezultatelor măsurilor speciale de investigaţie efectuate de către ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii.

Inculpatul se află în stare de arest, iar dacă vinovăţia acestuia va fi dovedită în instanţa de judecată, tânărul riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.
Similare
RECOMANDĂRI