Un tânăr a fost arestat, iar alţi doi au fost anunţaţi în căutare internaţională pentru omorul unei femei din Călăraşi
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Un tânăr a fost arestat, iar alţi doi au fost anunţaţi în căutare internaţională pentru omorul unei femei din Călăraşi

Procuratura Generală anunţă despre arestarea unui făptaş şi obţinerea acordului de extrădare din România a altor doi, în cazul omorului unei doamne din raionul Călăraşi, cu vârsta peste 60 de ani, de la care au sustras suma de 4000 lei.

Făptaşii sunt trei bărbaţi cu vârste cuprinse între17 şi 32 de ani. Primul învinuit este din aceeaşi localitate cu victima şi a fost plasat în arest preventiv. Ceilalţi doi sunt locuitori ai raioanelor Anenii Noi şi Ştefan Vodă, care însă atunci când au aflat că sunt căutaţi de forţele de ordine, s-au eschivat de la urmărirea penală şi au plecat în România. Acolo, însă, la solicitarea Procuraturii Generale a Republicii Moldova, aceştia au fost reţinuţi, iar la această etapă urmează să aibă loc procedura de extrădare a lor.

Indivizii riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de până la 10 ani în cazul tâlhăriei, adică atacul comis asupra unei persoane în scopul sustragerii bunurilor, comis de mai multe persoane, prin pătrundere în locuinţă. În cazul omorului intenţionat din interes material, comis de mai multe persoane, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă. În cazul făptaşului cu vârsta de 17 ani, pedeapsa ar urma să fie aplicată înjumătăţit.
Similare
RECOMANDĂRI