Un şofer care a provocat un accident soldat cu moartea unei persoane, condamnat la trei ani de închisoare
Sursa foto:PROTV Vizualizari:

Un şofer care a provocat un accident soldat cu moartea unei persoane, condamnat la trei ani de închisoare

Procuratura raionului Anenii Noi anunţă despre condamnarea, la 3 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru şoferul, care acum un an, a comis un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane. Acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată.

Tragedia a avut loc în noaptea de 28 mai 2019, pe traseul G106, când inculpatul se deplasa la volanul unui ”Suzuki” din direcţia satului Mereni spre Maximovca. La un moment dat, încălcând grosolan regulile de circulaţie rutieră, a ieşit pe contrasens, tamponând frontal un automobil de model ”BMW”, care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, şoferul maşinii BMW a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera acestuia, în vârstă 26 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentraţie de alcool de 1,43 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Procurorii anunţă că vor contesta sentinţa primei instanţe deoarece o consideră prea blândă în raport cu consecinţele faptei comise şi vor insista pentru condamnarea conducătorului auto la 5 ani închisoare, cu executare.
 
Similare
RECOMANDĂRI