Un şef al Inspectoratului General de Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat, reţinuţi de CNA şi PA într-un dosar de trafic de influenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un şef al Inspectoratului General de Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat, reţinuţi de CNA şi PA într-un dosar de trafic de influenţă

Trei persoane din Cahul au fost reţinute de ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie, într-un dosar de trafic de influenţă. Acestea ar fi pretins de la un învinuit 2 500 de euro pentru muşamalizarea cauzei penale în care acesta era vizat.

Este vorba despre comandantul de companie Cahul din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, tatăl acestuia şi un avocat, toţi trei fiind suspectaţi că ar fi cerut de la denunţător 2500 de euro ca să-l scape de dosar. Potrivit materialelor cauzei, bănuiţii ar fi pretins banii, susţinând că pot influenţa procurorul de caz şi judecătorii din raionul Cahul să îi aplice o pedeapsă mai blândă pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate, iar ulterior să nu conteste la Curtea de Apel decizia primei instanţe.

Pe marginea faptelor descrise, a fost deschis un dosar penal în temeiul art. 326 cod penal - trafic de influenţă, bărbaţii fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore.  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 6 ani închisoare sau o amendă în mărime de la 150 la 200 de mii de lei.
Similare
RECOMANDĂRI