Un procuror din Cahul, cercetat penal pentru reţinerea ilegală a unei persoane nevinovate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un procuror din Cahul, cercetat penal pentru reţinerea ilegală a unei persoane nevinovate

Procurorul General a dispus, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale în privinţa unui procuror din cadrul Procuraturii raionului Cahul, bănuit de reţinerea ilegală şi tragerea cu bună-ştiinţă la răspundere penală a unei persoane nevinovate.

Temei pentru iniţierea respectivului proces penal a servit plângerea avocatului victimei, care reclama acţiunile ilicite ale procurorului.

În cadrul investigaţiilor au fost confirmate acţiunile abuzive ale procurorului, pe acest caz fiind pornită o urmărire penală.

Potrivit celor constatate, pe 31 iulie 2019, în lipsa temeiurilor legale, respectivul procuror l-a reţinut, în mod ilegal, pe un vameş, l-a plasat în izolator, privându-l ilegal de libertate. Deşi nu avea probe concludente în privinţa acestuia, a doua zi, procurorul emite ordonanţă de punere a acestuia sub învinuire pentru contrabandă şi depune demers la arest. Pe 2 august 2019, Judecătoria Cahul, sediul Central a respins ca neîntemeiat demersul procurorului, persoana fiind eliberată din reţinere.

Urmărirea penală în privinţa procurorului este exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Pentru aceste infracţiuni, norma penală prevede până la 7 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.
Similare
RECOMANDĂRI