Un poliţist de frontieră şi unul de patrulare, reţinuţi într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de 3 milioane de lei
Sursa foto:http://customs.gov.md Vizualizari:

Un poliţist de frontieră şi unul de patrulare, reţinuţi într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de 3 milioane de lei

Serviciul Vamal şi procurorii PCCOCS au reţinut în flagrant şase persoane, printre care doi angajaţi ai subdiviziunilor MAI, membri ai unei grupări criminale specializate în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporţii deosebit de mari. În urma mai multor percheziţii, a fost ridicată marfă de circa 3 milioane de lei, fără acte de provenienţă.

Potrivit materialelor cauzei penale, un poliţist de frontieră ar fi facilitat introducerea clandestină a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, care erau achiziţionate de la piaţa „Dragonul Roşu” din oraşul Bucureşti.

Ulterior, gruparea criminală tăinuia bunurile în localităţile din apropierea punctelor de trecere a frontierei, pentru ca, mai apoi, să fie transportate spre pieţele din capitală în cantităţi mai mici, cu diverse mijloace de transport, sub protecţia unui poliţist de patrulare.

Membrii reţelei infracţionale au fost prinşi în flagrant în dimineaţa zilei de 29 august, în urma unei ambuscade organizate de serviciile operative ale Vămii la postul vamal „Leuşeni” – pe unde se aştepta că va trecere microbuzul cu marfă de contrabandă.

Imediat după reţinerea grupării, ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal şi procurorii din cadrul oficiului Nord al PCCOCS au descins la mai multe adrese, efectuând 13 percheziţii la domiciliile persoanelor reţinute, depozitele clandestine, precum şi în punctele comerciale pe care le deţinea organizatorul grupării infracţionale, de unde au ridicat loturi impunătoare de mărfuri de larg consum, fără acte de provenienţă şi asupra cărora nu aveau plătite taxe şi impozite.

Cercetările continuă în vederea stabilirii complete a circumstanţelor săvârşirii infracţiunii şi identificării  tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă.

Învinuiţii au fost arestaţi preventiv pe un termen de 10 zile, încheierea instanţei de judecată fiind contestată de către procurori. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani.

Similare
RECOMANDĂRI