Un poliţist de frontieră este suspectat că a luat mită. Până la decizia finală, va fi suspendat din funcţie
Sursa foto:http://border.gov.md Vizualizari:

Un poliţist de frontieră este suspectat că a luat mită. Până la decizia finală, va fi suspendat din funcţie

Pe numele unei angajat al Poliţiei de Frontieră din cadrul punctului de trecere Tudora a fost iniţiată o anchetă de serviciu. Angajatul este suspectat că ar fi fost mituit pentru a favoriza trecerea ilegală a unor bunuri peste frontieră.

Pe parcursul cercetărilor şi până la luarea unei decizii în acest sens, poliţistul de frontieră urmează să fie suspendat din funcţie.

Ieri, în punctul de trecere Tudora, pe sensul de intrare în ţară s-a prezentat un cetăţean moldovean de 43 de ani, la volanul unui microbuz marfar. În timpul controlului de rigoare s-au depistat mai multe colete pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. 

Şoferul a declarat că duminică, 27 octombrie 2019, a traversat punctul de trecere „Tudora”, unde un angajat al Poliţiei de Frontieră i-ar fi facilitat trecerea ilicită a frontierei, contra unei sume de bani. Însă la intrarea în Ucraina, autorităţile de frontieră şi vamale ucrainene nu i-au autorizat trecerea frontierei de stat. O perioadă acesta a staţionat pe teritoriul tranzit dintre cele două puncte de trecere, ca ulterior să revină în ţară pentru a se clarifica.

Conform procedurilor, vor fi sesizate autorităţile de resort.

Similare
RECOMANDĂRI