Un nou dosar penal pe numele lui Pavel Grigorciuc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un nou dosar penal pe numele lui Pavel Grigorciuc

Miercuri, 11 septembrie 2019, Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica, a pornit o cauză penală pe faptul agresării fizice a unui procuror, la aceeaşi dată. Aceasta urmează să informeze Procuratura Generală şi Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, despre acţiunile de urmărire penală întreprinse, dar şi despre măsurile preventive aplicate.

În cadrul cauzei penale, Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Botanica, a ridicat probe video, precum şi a audiat martori oculari ale celor întâmplate. Cauza penală a fost pornită în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de huliganism prevăzute de articolul 287 alin. (2) lit. a) al Codului penal. Potrivit legii, această infracţiune se pedepseşte cu amendă în mărime de la 37 500 la 67500 de lei sau cu închisoare de până la 5 ani.

Amintim că în după amiaza zilei de miercuri, 11 septembrie 2019, un procuror a fost agresat fizic de către cetăţeanul Pavel Grigorciuc, în timp ce primul ieşea din Curtea de Apel Chişinău. Acesta i-a aplicat lovituri în diferite regiuni ale corpului, astfel încât victima a fost supusă examinării medico-legale şi internată în spital.

Anterior Pavel Grigorciuc a stat câteva luni în Penitenciarul 13 după ce i-ar fi tras o palmă deputatului PDM Sergiu Sîrbu. Atunci Grigorciuc spunea că este deţinut din motive politice că s-ar fi opus regimului Plahotniuc.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Grigorciuc scrie însă că procurorul Nicu Şendrea i-ar fi luat telefonul, iar el a încercat să îl recupereze.

„Dacă recupererea propriului telefon este o „bătaie”, atunci procurorii au probleme. Aceştia, de fapt, de mult au probleme”, menţionează Grigorciuc.

Similare
RECOMANDĂRI