Un minor este cercetat penal pentru cel puţin nouă furturi de biciclete. Nu este la prima abatere de acest gen
Sursa foto:politiacapitalei.md Vizualizari:

Un minor este cercetat penal pentru cel puţin nouă furturi de biciclete. Nu este la prima abatere de acest gen

Ofiţerii de investigaţii ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au identificat şi reţinut un minor, bănuit de comiterea unui şir de furturi de biciclete din scările şi curţile caselor de locuit , pe parcursul lunilor noiembrie 2018- ianuarie 2019. Acesta s-a dovedit a fi din capitală, cu vârsta de 17 ani, anterior judecat pentru fapte similare.

Conform informaţiilor acumulate de poliţişti în cadrul investigaţiilor, suspectul sustrăgea bicicletele lăsate de proprietari fără supraveghere în scările blocurilor de locuit, pe timp de noapte. Momentul sustragerii bicicletelor a fost surprins de camerele de supraveghere. În cadrul audierilor minorul şi-a recunoscut vinovăţia, comunicând forţelor de ordine că bicicletele sustrase le vindea la preţuri simbolice de 800 lei şi 1000 lei. Preliminar, s-a stabilit că acesta ar fi sustras cel puţin nouă biciclete. Preţul real a bicicletelor fiind de la 3 500 lei până la 19 000 lei.

Poliţiştii au iniţiat un şir de acţiuni speciale de investigaţii pentru a identifica cumpărătorii şi a ridica bicicletele furate, pentru a fi reîntoarse proprietarilor.

Minorul este cercetat în stare de libertate pentru furt, infracţiune care prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32 000 lei la 67 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI