Un minor din Chişinău este cercetat penal pentru mai multe furturi
Sursa foto:Poliţia Capitalei Vizualizari:

Un minor din Chişinău este cercetat penal pentru mai multe furturi

Un minor în vârstă de 15 de ani, locuitor al Chişinăului, a fost reţinut de către angajaţii IP Ciocana a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi .

Primul caz a fost înregistrat pe 23 iulie a anului curent, când suspectul a pătruns într-o biserică de pe str. Işnovăţ, prin deteriorarea geamului. Acesta a sustras mai multe bunuri şi mijloace băneşti cauzând un prejudiciu estimat la 20 400 lei.

Alt caz a avut loc pe data de 27 iulie, când individual a pătruns în mod repetat în aceeaşi biserică, de unde a sustras un lanţişor cu cruce încrustată cu pietre scumpe în valoare de 100 000 lei.

Ulterior acesta a pătruns într-o universitate de pe str. Voluntarilor din capitală , prin deterioararea geamului , unde din doua birouri a sustras un telefon mobil de model,, Huawei”, un monitor şi piese de la calculator , cauzând victimelor un prejudiciu de 11 800 lei.

De asemenea  în cadrul acţiunilor de investigaţie şi de urmărire penală forţele de ordine au stabilit că individul anterior a mai fost cercetat penal pentru infracţiuni similare.  Poliţiştii întreprind măsuri speciale de investigaţii suplimentare în vederea stabilirii complicităţii lui în alte cazuri similare, înregistrate în capitală .

În cadrul audierilor el şi-a recunoscut vinovăţia, declarând poliţiştilor că a comis infracţiunile din lipsă de bani. Întrucât bănuitul este  minor, acesta este cercetat penal în stare de libertate.

Similare
RECOMANDĂRI