Un membru al organizaţiei „Borman”, condamnat la ani grei de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un membru al organizaţiei „Borman”, condamnat la ani grei de închisoare

Prin Decizia Curţii de Apel Chişinău, unul din membrii activi ai organizaţiei criminale „Borman”, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de puşcărie. Acesta a fost recunoscut vinovat de organizarea activităţii organizaţiei criminale, fiind condamnat şi pentru contrabandă cu mijloace financiare şi pentru circulaţie ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, condamnatul, care activa în această organizaţie criminală, la indicaţia conducătorului, racola persoane cu ajutorul cărora scotea prin contrabandă bani de pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta le organiza deplasarea în Spania, unde erau procurate droguri de tip haşiş în proporţii deosebit de mari de la alţi membrii ai grupării. La indicaţia liderului structurii criminale, drogurile erau transportate în Federaţia Rusă.

În perioada decembrie 2013-ianuarie 2014, condamnatul a scos prin contrabandă de pe teritoriul Republicii Moldova o sută de mii de euro. Cu aceşti bani, a procurat în Spania aproximativ o sută de kilograme de droguri şi a organizat transportarea drogurilor în Federaţia Rusă.

O parte din droguri a ajuns în Rusia şi a fost comercializată. Cantitatea de peste 46 de kilograme de haşiş a fost depistată şi ridicată de către organele de drept ale Federaţiei Ruse, transportatorii fiind condamnaţi în Rusia.

Procurorii au solicitat condamnarea inculpatului pentru faptele comise la 21 de ani de închisoare. Colegiul Penal al Curţii de Apel Chişinău a dictat  20 de ani de închisoare cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis. De asemenea, a fost dispusă încasarea în folosul statului a contra-echivalentului mijloacelor financiare scoase de pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă în sumă de 1 794 500 de lei.

Investigarea infracţiunilor comise de către organizaţia criminală „Borman”, a fost efectuată de către procurorii PCCOCS împreună cu ofiţerii de investigaţii ai INI al MAI în colaborare cu organele de drept ale Federaţiei Ruse, Regatului Spaniei şi României.
Similare
RECOMANDĂRI