Un membru al grupării criminale „Makena” a fost reţinut într-un dosar de şantaj
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un membru al grupării criminale „Makena” a fost reţinut într-un dosar de şantaj

Liderul unei grupări infracţionale din oraşul Ocniţa, alias ”Curban”, în vârstă de 53 de ani, a fost reţinut de poliţie, fiind suspectat de şantaj. Acesta este membru activ al organizaţiei criminale conduse de autoritatea „Makena”, anterior condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni similare.

La finele săptămânii trecute, au fost efectuate percheziţii la domiciliile unor membri ai grupării, adepţi ai hoţului în lege ”Makena”, specializaţi în deposedarea de bunuri materiale şi mijloace băneşti de la victime, prin ameninţarea cu aplicarea violenţei fizice şi  cu moartea.
 
Ca rezultat al percheziţiilor efectuate la domiciliul şi în mijlocul de transport al liderului grupării criminale, poliţiştii  au depistat şi ridicat: cartele SIM, telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, arme reci etc., care ulterior urmau a fi transmise în Penitenciare pentru aşa zisul ,,Obşeac”.
 
Acţiunile de reţinere s-au desfăşurat cu suportul celor din cadrul Batalionului cu Destinaţie Specială „Scorpion” a Inspectoratului General de Carabinieri.
 
În acest caz a fost iniţiată  o cauză penală  pentru şantaj. Persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracţiuni se pedepsesc cu închisoare de la 13 la 15 ani.
 
Actualmente, forţele de ordine efectuează acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor membrilor grupării şi rolul fiecăruia dintre ei în comiterea  infracţiunii.
Similare
RECOMANDĂRI