Un medic, condamnat la 5 ani de închisoare pentru acţiuni cu caracter sexual faţă de o fostă pacientă de 13 ani
Sursa foto:IPN Vizualizari:

Un medic, condamnat la 5 ani de închisoare pentru acţiuni cu caracter sexual faţă de o fostă pacientă de 13 ani

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a obţinut în faţa judecătorilor condamnarea la pedeapsa cu închisoarea pentru 5 ani a unui medic, care a comis acţiuni perverse cu caracter sexual în raport cu fosta sa pacientă cu vârsta de 13 ani.

Potrivit Procuraturii, medicul a comis infracţiunea pe parcursul anilor 2014-2015, atunci când adolescenta a fost de trei ori internată în spital, după o traumă suferită la patinoar. În prima fază, comportamentul politicos al medicului cu vârsta de 37 de ani – complimentele şi glumele inofensive – nu le-a dat de bănuit celor din familie, care o însoţeau pe minoră la spital.

Startul relaţiei – un apel pentru  consultaţie

După prima externare din spital, însă, pacienta l-a apelat pe medic telefonic pentru o consultaţie. Apelurile au continuat (în total au fost identificate circa 300 de convorbiri), iar peste o lună a avut loc prima întâlnire, după care au mai urmat alte câteva, inclusiv la cinematograf (unde au vizionat filme destinate publicului cu vârsta de peste 18 ani), dar şi la acesta acasă. La întâlniri, pe lângă faptul că purta cu adolescenta discuţii cu caracter obscen, medicul a întreprins şi diverse acţiuni cu caracter sexual faţă de aceasta.

Telefon îngropat în vecinătatea casei – pentru ştergerea urmelor de comunicare între cei doi

Mai mult decât atât, inculpatul o ghida pe adolescentă cum să camufleze întâlnirile şi comunicarea cu el faţă de familie, inclusiv prin metode tehnice specifice: la iniţiativa lui, ambii foloseau telefoane şi numere de telefon dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic. Unul din cele trei telefoane primite, pe care urma să-l distrugă la solicitarea lui, adolescenta îl îngropase în vecinătatea casei, iar ulterior i l-a arătat mamei şi autorităţilor.

Diriginta clasei şi mătuşa au contribuit la deconspirarea ilegalităţii medicului

Toate au devenit cunoscute după ce diriginta victimei i-a atenţionat pe părinţi despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii, dar şi că aceasta ar suferi de dragoste. Prin urmare, mama acesteia a început să monitorizeze mai îndeaproape comportamentul fiicei şi a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul, pe mai multe numere de telefon. Ulterior, în ziua în care mama acesteia nu era acasă, adolescenta şi-a rugat mătuşa să o viziteze şi i-a comunicat despre relaţia cu medicul. Aceasta, la rândul ei a informat-o pe mamă, care a depus o plângere penală la autorităţi. Suplimentar măsurilor de apărare a drepturilor adolescentei, aceasta a beneficiat de îngrijire medicală specială în scopul reabilitării ei psihologice.

La insistenţa procurorilor PCCOCS, inculpatul a fost luat în custodia autorităţilor imediat după pronunţarea sentinţei de condamnare, la 25 februarie curent. Pe lângă condamnarea la pedeapsa cu închisoarea, judecătorii au satisfăcut şi solicitarea procurorilor ca medicului să-i fie interzisă profesarea activităţilor medicale, inclusiv celor legate de minori, timp de 5 ani de la ispăşirea pedepsei cu închisoarea.
 
Similare
RECOMANDĂRI