Un locuitor din Cricova, cercetat penal pentru trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un locuitor din Cricova, cercetat penal pentru trecerea ilegală a frontierei moldo-ucrainene

Un cetăţean moldovean a fost reţinut în apropierea satului Crocmaz, după ce a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Motivul invocat de bărbat ar fi paşaportul expirat şi lipsa resurselor financiare pentru achitarea unei amenzi, aplicate de autorităţile ucrainene.

În jurul orei 07:15, patrula Sectorului Poliţiei de Frontieră Caplani, aflată în misiune de serviciu, a observat pe direcţia localităţilor Starokazacie – Crocmaz o persoană care se deplasa dinspre linia de frontieră spre interiorul ţării. După o perioadă de monitorizare a acesteia, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru verificările de rigoare. Bărbatul fost legitimat în baza buletinului de identitate ca cetăţean moldovean de 57 de ani, cu viză de domiciliu în oraşul Cricova.

Ca urmare a unei discuţii cu conaţionalul, acesta s-a aflat pe teritoriul Ucrainei din 2016, iar acum un an i-a expirat paşaportul. La tentativa trecerii legale a frontierei prin punctul de trecere Palanca, cât şi prin punctul de trecere Starokazacie, i-a fost refuzat de către autorităţile ucrainene şi direcţionat pentru a-şi perfecta un titlu de călătorie, inclusiv fiind amendat pentru depăşirea termenului de şedere pe teritoriul Ucrainei. Aceste fapte au şi stat la baza ilegalităţii comise, bărbatul a trecut clandestin frontiera moldo-ucraineană.

În prezent, organul de urmărire penală din cadrul Direcţiei regionale EST cercetează cazul sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art.362 al.1 Cod Penal al RM, conform căruia cetăţeanul moldovean riscă amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI