Un inspector al Postului vamal Sănătăuca, reţinut de CNA pentru corupere pasivă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un inspector al Postului vamal Sănătăuca, reţinut de CNA pentru corupere pasivă

Un inspector al Postului vamal Sănătăuca a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind suspectat de pretindere şi primire de mită.

Potrivit materialelor cauzei, inspectorul ar fi cerut 300 euro de la un şofer pentru a nu include în baza de date a Serviciului Vamal informaţia cu privire la introducerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, a trei automobile, cu numere de înmatriculare lituaniene. Astfel, după ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranşă, în valoare de 100 euro, din suma pretinsă de 300 euro, alţi 200 de euro fiindu-i transmişi anterior.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivăDacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă  închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 200 la 300 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani, în cazul în care va fi găsit vinovat.
 
Similare
RECOMANDĂRI