Un hoţ în lege, cunoscut în cercurile infracţionale drept "Makena", condamnat la 19 ani de închisoare, va ieşi la libertate mai devreme
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un hoţ în lege, cunoscut în cercurile infracţionale drept "Makena", condamnat la 19 ani de închisoare, va ieşi la libertate mai devreme

Hoţul în lege Vladimir Moscalciuc, cunoscut în cercurile infracţionale drept "Makena", condamnat la 19 ani de închisoare, va ieşi la libertate cu şapte ani mai devreme.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el se află în detenţie din anul 2012, fiind condamnat pentru şantaj şi pentru organizarea unei grupări criminale în penitenciar.

Decizia a fost luată de judecătoria sectorului Ciocana încă în iulie, însă informaţia despre aceasta nu este publicată pe site. Încheierea a fost publicată luni, 5 august. Termenul de detenţie a fost redus din cauza "condiţiilor precare de detenţie sub limita minimă". Anterior, aceeaşi instanţă a redus termenul de detenţie a fostului premier Vlad Filat cu 685 de zile. Reducerea termenului este condiţionată de modificările legislative care au început să fie funcţionale de la începutul anului 2019.

Potrivit portalului crimemoldova, în 2002, Moscalciuc a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru furt în proporţii deosebit de mari, iar în 2010 a fost eliberat sub amnistie. Imediat după pronunţarea deciziei, la ieşirea din sala de judecată, Moscalciuc a fost din nou reţinut de angajaţii MAI. În dosarul împotriva lui Moscalciuc figurau 14 angajaţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare din cadrul Ministerului Justiţiei, pe care el i-a convins să îi ofere lui şi oamenilor săi diferite servicii. În rezultat, doar trei funcţionari au fost condamnaţi, iar Moscalciuc poate beneficia de liberalizarea legilor în RM.
 
Similare
RECOMANDĂRI