Un grup specializat în furturi, tâlhării, jafuri şi huliganism a fost destructurat. Pagubele se ridică la 300.000 de lei
Sursa foto:http://politia.md Vizualizari:

Un grup specializat în furturi, tâlhării, jafuri şi huliganism a fost destructurat. Pagubele se ridică la 300.000 de lei

Oamenii legii au deconspirat şi destructurat o grupare infracţională, specializată în tâlhării, furturi, jafuri şi huliganism, comise pe teritoriul raionului Orhei şi municipiile Chişinău şi Bălţi. Pentru anihilarea grupării au fost implicaţi zeci de poliţişti, fiind derulată o amplă operaţiune pentru documentarea acţiunilor ilicite ale membrilor grupării.

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată şi documentată în perioada lunilor mai- august 2019, iar ieri, 29 august, trei membri ai grupului, printre care organizatorul, autoritate criminală, anterior judecat pentru infracţiuni patrimoniale şi cauzarea leziunilor corporale soldate cu deces, au fost reţinuţi pe teritoriul raionului Orhei. Suspecţii  au vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani.
 
Gruparea a  comis infracţiuni pe teritoriile mun. Chişinău, Bălţi şi raionul Orhei, având la activ peste 10 furturi din locuinţe şi automobile, o răpire de automobil, huliganism, o ameninţare cu omor şi răfuială fizică şi altele.  
 
Suma pagubei la infracţiunile comise şi probate până la moment, de către grupul criminal organizat se ridică la circa 300 000 de lei.
 
Potrivit cercetărilor, suspecţii pătrundeau în locuinţe pe timp de noapte, în unele cazuri  imobilizau stăpânii, după care sustrăgeau mijloace băneşti şi alte obiecte de valoare.  
 
Ca urmare a percheziţiilor efectuate, poliţiştii au depistat şi ridicat mai multe bunuri care ar fi fost furate. În timpul reţinerilor, conducătorul grupării infracţionale a încercat să fugă, însă a fost imobilizat şi reţinut.
 
Actualmente, doi membri ai grupului, printre care liderul, au fost reţinuţi pentru 72 de ore, unul se cercetează în stare de libertate, cel de-al patrulea urmează a fi dat în căutare internaţională, acesta a părăsit Republica Moldova la sfârşitul lunii iunie.
 
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 10 ani de închisoare.
 
Actualmente, se întreprind măsuri special de investigaţie şi de urmărire penală pentru a  stabili în ce infracţiuni grave şi deosebit de grave au mai fost implicaţi membrii grupului criminal.

Similare
RECOMANDĂRI