Un grup infracţional specializat în circulaţia ilegală a drogurilor, destructurat. Vindea un gram de praf cu 1000 de lei
Sursa foto:INP Vizualizari:

Un grup infracţional specializat în circulaţia ilegală a drogurilor, destructurat. Vindea un gram de praf cu 1000 de lei

Oamenii legii au destructurat recent un grup infracţional specializat în circulaţia ilegală a drogurilor de tip PVP (sare), în proporţii deosebit de mari, pe teritoriul ţării. Un gram de praf era vândut cu 1000 de lei. 

Membrii grupului s-au dovedit a fi patru bărbaţi şi o femeie cu vârste cuprinse între 36 şi 42 de ani, toţi domiciliaţi în municipiul Chişinău, unii dintre ei fiind anterior judecaţi pentru comiterea unor infracţiuni similare. 

Membrii îşi aveau un rol bine stabilit în circulaţia ilegală a drogurilor (ridicau, împachetau, realizau), iar veniturile obţinute erau repartizate între membrii activi ai acestuia. 

Ca rezultat al percheziţiilor efectuate la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate pacheţele cu droguri de tip PVP (sare) sub formă de praf şi piatră, precum şi canabis, dar şi mijloace băneşti obţinute din comercializarea drogurilor. Suspecţii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile. 

Actualmente, se întreprind acţiuni pentru identificarea tuturor membrilor grupului infracţional şi tragerea acestora la răspundere penală.
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru „circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”. Persoanele culpabile de comiterea unor asemenea fărădelegi riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Pe întreg parcursul procesului penal, bănuiţii, învinuiţii, beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Similare
RECOMANDĂRI