Un grup de procurori de la PA: Procuratura Generală a administrat defectuos situaţia creată în instituţia noastră
Sursa foto:zdg.md Vizualizari:

Un grup de procurori de la PA: Procuratura Generală a administrat defectuos situaţia creată în instituţia noastră

Un grup format din 20 de procurori din cadrul Procuraturii Anticorupţie au trimis o scrisoare în adresa lui Eduard Harunjen, procurorul general al R. Moldova, dar şi în adresa Angelei Motuzoc, preşedinta Consiliului Superior al Procurorilor prin care reclamă „administrarea defectuoasă a situaţiei” create în cadrul Procuraturii Anticorupţie, în cazul demisiei lui Viorel Morari, scrie Ziarul de Gardă.

„Noi, procurorii în Procuratura Anticorupţie considerăm că Procuratura Generală a administrat defectuos situaţia creată în instituţia noastră. Convingerea ne este alimentată şi de informaţiile apărute în presă privind contestarea de către Viorel Morari a ordinului de eliberare din funcţie, precum şi solicitarea de verificare a legalităţii efectuării măsurilor speciale de investigaţie în privinţa sa…”scriu procurorii, în scrisoarea remisă conducerii PG, publicată de ZdG

„Constatăm cu regret că factorii de decizie din PG se arată mai interesaţi de situaţia politică din ţară decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv. Cel puţin aşa reiese din faptul că PG a iniţiat foarte operativ semnarea unei declaraţii privind independenţa Procuraturii în contextul evenimentelor social politice din ţară, dar nu a putut gestiona sau informa corespunzător publicul referitor la circumstanţele demiterii procurorului-şef al Procuraturii Anticorupţie, fiind o enigmă totală implicarea sau neimplicarea acestuia în careva acţiuni ilegale. În lipsa unor informaţii elementare pe acest caz, ne rezervăm dreptul să luăm în calcul neglijenţa sau – mai rău – rea intenţia PG în administrarea crizei din PA creată de acele scrisori anonime…”, mai scriu o parte din procurorii de la PA.

Aceştia solicită „informarea publică” despre rezultatele investigaţiei în privinţa lui Viorel Morari. „În cazul implicării acestuia în careva fapte imputabile – comunicarea măsurilor întreprinse pentru sancţionarea sau tragerea la răspundere conform legii a procurorului Viorel Morari. În cazul neconstatării cărorva ilegalităţi în acţiunile procurorului Viorel Morari – anularea ordinului de eliberare din funcţie”.

Similare
RECOMANDĂRI