Un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupţie a fost pus sub învinuire pentru deposedarea de bani şi bunuri a unui cetăţean rus
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupţie a fost pus sub învinuire pentru deposedarea de bani şi bunuri a unui cetăţean rus

Un fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupţie a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi exces de putere, săvârşite în interesul unui grup criminal organizat.

Acesta a fost reţinut luni, iar complicele acestuia – conducătorul SA ”Natur Bravo”, a fost anunţat în căutare, după ce, aflând din presă despre reţinerea fostului procuror, s-a eschivat de la organul de urmărire penală.

Respectiva cauză penală a fost iniţiată pe fapte ilegale şi abuzive ale succesorilor cetăţeanului rus la conducerea SA ”Natur Bravo”, care, prin intermediul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupţie, ar fi intrat în posesia bunurilor materiale ce-i aparţin.

Totul s-a întâmplat în anul 2018, atunci când Procuratura Anticorupţie i-a deschis un dosar penal, iar pentru ”a-l ajuta” să-şi rezolve problemele de ordin juridic, au intrat în posesia a practic tuturor proprietăţilor pe care acesta le deţinea, în valoare de peste 1,8 milioane de euro.

În concret, este vorba despre:
•    un apartament în Londra (Marea Britanie) în valoare de 1,2 milioane de euro;
•    imobile în oraşul Krasdnodar (Federaţia Rusă) estimate la 130 mii euro;
•    120 de mii de euro - transmise în câteva rate,
•    365 mii euro – transferate de pe conturile bancare ale acestuia din Elveţia în conturile indicate de către bănuţi, care ulterior, au ajuns într-o bancă din stânga Nistrului.

De notat că, toate proprietăţile au fost transferate în timp ce cetăţeanul Federaţiei Ruse se afla în arest preventiv la Chişinău, negocierile şi actele de transmitere a drepturilor de proprietate pe respectivele bunuri fiind efectuate şi semnate atât în incinta Judecătoriei Chişinău, sediul Buiucani, cât şi în birourile Procuraturii Anticorupţie.

Procurorii au depus deja demers cu solicitarea arestării fostului procuror pentru 30 de zile. Demersul va fi examinat astăzi, ora 10.00, la Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana.
 
Similare
RECOMANDĂRI