Un fost ministru al Sportului, cercetat de CNA şi PA în dosarul mitei de 200 000 de euro, în care este vizat ex-directorul Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naţionale
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un fost ministru al Sportului, cercetat de CNA şi PA în dosarul mitei de 200 000 de euro, în care este vizat ex-directorul Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naţionale

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului (februarie – iulie 2015) este cercetat penal în dosarul mitei de 200 000 de euro, în care este bănuit de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari. Este vorba despre cauza în care figurează şi fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naţionale (CSPLN) care a fost reţinut, acum câteva zile de CNA şi procurorii anticorupţie pentru aranjarea unui contract de societate civilă prin care un teren public urma să intre în posesia unui agent economic. 

În cadrul investigaţiilor s-a constatat că fostul conducător al CSPLN ar fi acţionat în complicitate cu fostul ministru al Tineretului şi Sportului, iar banii i-ar fi împărţit. În fapt, suma de 200 000 de euro ar fi fost transmisă pentru darea în folosinţă a unui teren din strada Decebal 72/2, ce aparţinea Centrului sportiv şi Ministerului Sportului, cu ulterioara trecere a acestuia în proprietate publică în privată.

Pentru a perfecta actele necesare, şeful CSPLN ar fi cerut 200 000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunţător chiar în biroul său de serviciu. Deşi legislaţia stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate, funcţionarul ar fi consimţit să încheie acest contract şi să-l ajute pe agentul economic să intre în posesia lotului.

Precizăm că, infracţiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuiţii deţineau funcţiile de şef al CSPLN şi de ministru al Tineretului şi Sportului. În baza materialelor acumulate, ofiţerii CNA şi procurorii au dispus desfăşurarea mai multor acţiuni de urmărire penală şi de investigaţie, iar în această dimineaţă au descins cu percheziţii la domiciliul, biroul şi automobilul fostului ministru.   

Faptele bănuitului sunt cercetate prin prisma art. 324, al. 3 al codului penal - coruperea pasivă. Acesta riscă până la 15 ani de puşcărie, dacă va fi găsit vinovat. În prezent, el este cercetat în stare de libertate. Procurorii anticorupţie conduc urmărirea penală.
Similare
RECOMANDĂRI