Un fost colaborator MAI, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru comercializarea drogurilor
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Un fost colaborator MAI, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru comercializarea drogurilor

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a obţinut în instanţa de judecată condamnarea la închisoare pentru 4 ani şi 8 luni a membrului unui grup criminal organizat, format din cel puţin 13 membri (anterior au fost stabiliţi doar 11), specializat în comercializarea drogurilor, deconspirat la începutul lunii februarie. 

Inculpatul este un bărbat cu vârsta de 56 de ani şi are doi copii la întreţinere. Acesta s-a pensionat din rândurile colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne şi deţine gradul special de locotenent-colonel de poliţie în rezervă. Bărbatul a fost reţinut în iarna anului trecut, în flagrant, atunci când comercializa droguri. Substanţa etnobotanică este denumită de către comercianţi şi consumatori ca „Spice”, care de fapt reprezintă un cannabinoid sintetic.

Fostul poliţist obţinea drogurile de la alţi membri ai grupului criminal şi le vindea în baza comunicării telefonice cu consumatorii. Faptele incriminate au avut loc în perioada august 2018 – februarie 2019 şi au fost dovedite inclusiv prin probele investigatorului sub acoperire, căruia acesta i-a vândut droguri, rezultatele perchiţiilor, interceptărilor, monitorizărilor vizuale, dar şi altor măsuri procesual-penale. În rezultatul faptelor ilegale ale inculpatului şi altor membri ai grupului, în întreaga ţară au fost comercializate mai multe kilograme de stupefiante.

Potrivit sentinţei pronunţate la 2 martie curent, după ispăşirea pedepsei, inculpatul nu va putea ocupa funcţii de gestionare a substanţelor chimice şi farmaceutice timp de 3 ani. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, procurorul PCCOCS a solicitat trecerea în proprietatea statului a automobilului inculpatului, care a fost anterior ridicat şi sechestrat, aşa cum vehiculul a fost utilizat la comiterea infracţiunii pentru care acesta a fost condamnat. Însă, instanţa de judecată a respins această solicitare a procurorului şi din acest motiv acuzatorul de stat va contesta sentinţa cu apel, în această parte, în instanţa superioară.
 
Similare
RECOMANDĂRI