Un deţinut, deposedat de casă de un grup de escroci imobiliari
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Un deţinut, deposedat de casă de un grup de escroci imobiliari

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) investighează noi episoade ale crimelor comise de un grup specializat în escrocherie imobiliară, despre care Procuratura anunţase la 23 mai 2019 că a fost trimis în judecată.

Un alt episod al acţiunilor ilegale ale membrilor acestui grup a fost supus investigaţiilor în a doua jumătate a anului precedent. Cauza a fost pornită la demersul unui cetăţean din Chişinău aflat atunci în detenţie, care avea o cotă parte în locuinţa de care a fost deposedat în anul 2013. În urma măsurilor întreprinse şi acţiunilor de urmărire penală recent efectuate, pe caz au fost identificate  trei persoane participante la infracţiune, toţi membri ai acestui grup criminal organizat.

Aceştia au convins un om al străzii să figureze ca proprietar al locuinţei în cauză, într-un document de vânzare-cumpărare antedatat. Mai exact, prin acel document fals, cetăţeanul care a depus demersul, sora şi mama acestuia (pe când încă erau în viaţă) i-ar fi vândut aşa-numitului proprietar locuinţa, în 2010. Ulterior, aceştia au înstrăinat imobilul, prin intermediul unei agenţii imobiliare.

La această etapă, situaţia în care s-a pomenit cetăţeanul face obiectul unei cauze civile examinate în instanţa de judecată, în cadrul căreia urmează să fie stabilită legalitatea tranzacţiilor de vânzare a imobilului de către alţi trei proprietari ulteriori.

Oamenii legii continuă să întreprindă toate acţiunile de urmărire penală posibile, pentru stabilirea altor persoane implicate în această schemă infracţională, precum şi a altor victime ale infracţiunii.

La acelaşi subiect:
 

Şapte persoane, bănuite de infracţiuni de escrocherie imobiliară, au fost deferite justiţiei

Similare
RECOMANDĂRI