Un cetăţean al Ucrainei, documentat pentru uz de fals în asigurările auto ”Cartea Verde”
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean al Ucrainei, documentat pentru uz de fals în asigurările auto ”Cartea Verde”

Două certificate de asigurări auto, care ar fi fost eliberate de o companie ucraineană, au fost reţinute în punctul de trecere Tudora după ce s-a constatat că sunt contrafăcute. Un şofer din Ucraina este documentat pentru folosirea actelor oficiale falsificate.

În data de 29 ianuarie curent, în jurul orei 23:00, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a prezentat un camion cu semiremorcă, ambele înmatriculate în ţara vecină. Conducătorul auto, cetăţean al Ucrainei de 33 de ani, a înmânat spre verificare documentele solicitate pentru a-i fi autorizată trecerea frontierei de stat. Ca rezultat al cercetării minuţioase, poliţistul de frontieră a observat în asigurările auto ”Cartea Verde” semne vizibile de contrafacere.

La audieri şoferul a declarat că personal şi-a procurat documentele la o companie de asigurări şi nu poate explica falsul depistat. În circumstanţele stabilite, pentru a-şi continua călătoria cetăţeanul ucrainean şi-a procurat alte asigurări auto de la agenţiile dizlocate în punctul de trecere.

Reamintim conducătorilor auto despre obligativitatea respectării Regulamentului circulaţiei rutiere şi a tuturor actelor normative referitoare la această tematică. În condiţiile legale, la traversarea frontierei de stat cu mijlocul de transport, şoferii necesită să posede şi, la cererea poliţistului de frontieră este obligat să înmâneze pentru control:

- permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria/subcategoria din care face parte autovehiculul condus,
- certificatul de înmatriculare a vehiculului, 
- asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Conform statisticii IGPF privind frauda documentară, în anul precedent, certificatul de asigurare auto se regăseşte printre cele mai des contrafăcute acte, la frontieră fiind ridicate 118 Cărţi Verzi false şi falsificate.

Similare
RECOMANDĂRI