Un cetăţean al Ucrainei a rămas fără maşină la traversarea frontierei Republicii Moldova
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Un cetăţean al Ucrainei a rămas fără maşină la traversarea frontierei Republicii Moldova

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Lipcani au reţinut un mijloc de transport cu plăcuţele de înmatriculare lituaniene care, în urma verificărilor s-a stabilit că ar fi radiat din circulaţie. Conducătorul auto, cetăţean ucrainean, nefiind în cunoştinţă de cauză despre cele depistate a făcut cale întoarsă spre Chişinău apelând la serviciile de taximetrie.

În seara zilei de ieri, s-a apropiat la linia de control un autoturism de model Volkswagen Touran pentru a i se autoriza ieşirea din ţară. Şoferul în vârstă de 33 de ani a prezentat actele de călătorie eliberate de autorităţile din Ucraina, iar pentru maşină documentul perfectat în ţara de origine.

Acţionând în baza analizei de risc şi a informaţiei operative poliţistul de frontieră a efectuat verificări suplimentare în urma cărora s-a stabilit că mijlocul de transport sus menţionat figurează ca fiind eliminat din baza de date oficială. Motiv pentru care a dispus plasarea acestuia la SPF Lipcani până la examinarea şi soluţionarea completă a cazului dat.

Audiat, ucraineanul a comunicat că nu cunoaşte nimic despre fapta respectivă ceea ce nu-l scuteşte de amenda contravenţională conform art. 229 al (1) al CC al RM. După semnarea procesului verbal acesta şi-a solicitat un taxi pentru a ajunge în Chişinău, însă va fi rechemat pentru elucidarea incidentului.

Similare
RECOMANDĂRI