Un cetăţean al Olandei, a fost extrădat din Georgia. Făcea trafic cu copii din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un cetăţean al Olandei, a fost extrădat din Georgia. Făcea trafic cu copii din Republica Moldova

Un cetăţean al Olandei a fost extrădat din Georgia în Republica Moldova, fiind învinuit de comiterea traficului de copii, inclusiv pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 2015-2018, în cadrul unei reţele internaţionale.

Învinuitul a profitat de situaţia financiară grea a unor familii dintr-o localitate din sudul Republicii Moldova, astfel încât să le câştige încrederea. Acesta îşi selecta copii cu vârsta de până la 14 ani, cărora le oferea bunuri, dar şi le facilita financiar participarea la distracţii.

Odată ce le-a câştigat încrederea, făptaşul îi invita pe copii la domiciliul său din aceeaşi localitate, dar şi din România. Acolo, împreună cu alte persoane neidentificate, îi supunea exploatării sexuale necomerciale. Victimele au devenit dependenţi de ajutorul învinuitului şi nu percepeau caracterul real al celor întâmplate.

Ca urmare a acţiunilor procurorilor PCCOCS şi angajaţilor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane făptaşul a fost identificat şi extrădat din Georgia pe 9 septembrie 2019, unde se afla la momentul acţiunilor procesual penale, pentru a fi deferit justiţiei. Cheltuielile de extrădare vor fi încasate din contul persoanei învinuite, dacă va fi găsită vinovată. Pentru infracţiunile de care este învinuit, cetăţeanul Olandei riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenţie pe viaţă.

Procuratura va reveni cu detalii pe parcurs, cu respectarea prezumpţiei nevinovăţiei persoanelor implicate. 
Similare
RECOMANDĂRI