Un bărbat va sta 12 ani după gratii pentru un atac tâlhăresc
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat va sta 12 ani după gratii pentru un atac tâlhăresc

La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Orhei l-a condamnat la 12 ani închisoare pe un bărbat, care a pretins că era poliţist şi a comis un atac tâlhăresc în oraşul Şoldăneşti, în noaptea din 9 noiembrie 2017.

Acesta a pătruns în locuinţa unei familii cu copil nou-născut, împreună cu alţi patru membri ai grupului criminal organizat din care făcea parte, cu speranţa să-şi însuşească banii donaţi de invitaţii familiei la sărbătorirea cumetriei. În acest scop, membrii grupului au tăbărât asupra capului familiei, îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti, înarmaţi şi cu cagule pe cap. Aceştia nu au prezentat legitimaţii de poliţişti, dar au declarat că desfăşoară o operaţiune antidrog, iar victima ar fi deţinut substanţe narcotice cu scop de vânzare. În baza acestui motiv inventat, aşa-zişii „poliţişti” i-au cerut suma de 5.000 EUR pentru ca soluţionarea problemei. Însă, atunci când victima le-a declarat că nu deţine aşa o sumă de bani, aceştia i-au legat mâinile, i-au aplicat lipici pe gură şi i-au aplicat lovituri pe corp, inclusiv cu ciocanul. Ca reacţie la constrângerea la care a fost supusă victima, familia a cedat banii colectaţi la evenimentul de familie, precum şi telefoanele mobile, ceea ce le-a cauzat un prejudiciu total de circa 48.000 MDL.

În privinţa altui membru al grupului criminal organizat, la solicitarea procurorilor, acesta a fost condamnat pe 7 august 2019, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 9 ani şi 6 luni, după ce şi-a recunoscut vina, iar cauza i-a fost judecată în procedură simplificată.

Prin sentinţa din această săptămână, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost condamnat cel de-al doilea membru al grupului infracţional originar din raionul Floreşti, cu vârsta de 30 de ani, care rămâne în stare de arest din primăvara lui 2019, până la rămânerea definitivă a sentinţei. La această etapă, alţi trei membri ai grupului criminal au fost anunţaţi în căutare.
 
Similare
RECOMANDĂRI