Un bărbat originar din raionul Anenii Noi, căutat pe canalele Interpol, a fost extrădat din Cehia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat originar din raionul Anenii Noi, căutat pe canalele Interpol, a fost extrădat din Cehia

Un bărbat de 37 de ani, originar din Bulboaca, raionul Anenii Noi, anunţat în anul 2020 în căutare internaţională pe canalele Interpol, a fost reţinut în Cehia.

Cetăţeanul R. Moldova a fost anunţat în căutare cu scop de arest şi extrădare la solicitarea Inspectoratului de Poliţie Anenii Noi, fiind învinuit de comiterea infracţiunii prevăzute de art. 168 alin. 2 „Munca forţată asupra a două sau mai multe persoane”. 
  
Acesta în anul 2017, aflându-se în Cehia, ar fi racolat prin intermediul reţelelor de socializare mai mulţi cetăţeni ai R. Moldova pentru a munci în construcţii, promiţându-le un salariu de peste o mie de euro lunar. 
  
Ajunşi în Cehia, victimele ar fi primit pentru toate lunile lucrate (3 luni) doar o parte din bani. Mai mult, învinuitul le procura bilete şi îi transporta în Republica Moldova fără a le achita restanţa. 
 
Ca urmare a acţiunilor comune ale poliţiştilor din R. Moldova şi cei din Cehia şi cu suportul BNC Interpol,  bărbatul a fost reţinut în Cehia şi extrădat în Republica Moldova pe cale aeriană.
 
Similare
RECOMANDĂRI