Un bărbat în vârstă de 59 de ani şantaja o femeie, ameninţând-o că va publica imagini intime cu aceasta. Făptaşul, prins în flagrant
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat în vârstă de 59 de ani şantaja o femeie, ameninţând-o că va publica imagini intime cu aceasta. Făptaşul, prins în flagrant

Un bărbat din Chişinău cu vârsta de 59 de ani a fost reţinut în flagrant în timp ce primea banii de la o femeie, de la care pretindea peste 400 mii lei pentru ca să nu publice pe internet imagini cu caracter intim ale acesteia. Fapta de şantaj, pe care bănuitul ar fi comis-o de comun cu alte persoane necunoscute, a fost documentată timp de o lună sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei.

Astfel, oamenii legii au dat în vileag faptul că bărbatul a intrat în posesia unor secvenţe video în care victima de 49 de ani apare în scene intime. Acesta i-a expediat mesaje prin aplicaţia Viber, în care o ameninţa pe femeie că va publica pe reţelele de socializare scene intime cu ea, informaţie cu conţinut denigrator, de natură să-i afecteze personalitatea şi cariera victimei.

Victima, însă, s-a adresat la oamenii legii, care după documentarea acţiunilor bărbatului, au pornit o cauză penală pentru infracţiunea de şantaj şi au efectuat mai multe măsuri speciale de investigaţie şi de urmărire penală, pentru acumularea probelor şi demonstrarea vinovăţiei.

Astfel, la 29 mai 2020, victima  a transmis prima sumă de 200 de euro (sub controlul angajaţilor INI), iar la 3 iunie curent, bărbatul a fost reţinut în momentul în care acesta primea de la victimă a doua tranşă de 6000 de lei.
 
Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore, iar în cazul în care vinovăţia acestuia va fi demonstrată în instanţa de judecată, acesta riscă o pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 13 la 15 ani. Menţionăm că orice persoană se prezumă nevinovată până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale.
Similare
RECOMANDĂRI