Un bărbat din România, reţinut la Chişinău pentru trafic de fiinţe umane. Suspectul a creat o reţea de prestare a serviciilor sexuale contra plată în Belgia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat din România, reţinut la Chişinău pentru trafic de fiinţe umane. Suspectul a creat o reţea de prestare a serviciilor sexuale contra plată în Belgia

Ofiţerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane (CCTP) al INI împreună cu procurorii PCCOCS, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat de 30 de ani, originar din Brăila, România, care, din anul 2020 şi până în prezent, ar fi creat pe teritoriul or. Antwerpen, Belgia, o reţea de prestare a serviciilor sexuale contra plată.

Poliţiştii au stabilit că suspectul, împreună cu alte persoane neidentificate la moment, ar fi racolat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 20 şi 25 ani, din diferite regiuni ale R: Moldova,  propunându-le oferte avantajoase, cu onorarii foarte mari pentru prestarea serviciilor sexuale în străinătate.
 
Ajunse în Belgia, fetele erau adăpostite în apartamente închiriate de către suspect, unde erau determinate să presteze servicii sexuale contra plată, spunându-le că venitul obţinut în urma acestora se va repartiza egal între părţi, 50/50, adică jumătate din suma obţinută revine organizatorului.
 
Conform declaraţiilor unor victime, acestea erau forţate de suspecţi să presteze servicii de curierat al drogurilor (cocaină) către diverşi clienţi, să sustragă carduri bancare şi bani disponibili, în cazul în care clienţii erau în stare de ebrietate.
 
Dacă victimele refuzau să execute sarcinile traficanţilor, ultimele erau ameninţate cu răfuială fizică şi li se refuza achitarea pentru serviciile prestate. În cadrul urmăririi penale au fost identificate 12 victime de la care suspecţii obţineau un venit zilnic cuprins între 700 şi 1500 de euro per persoană.
 
Suspectul a fost reţinut la data de 22 noiembrie în municipiul Chişinău, ulterior Judecătoria Chişinău, sediul Ciocana, a dispus arestul preventiv pentru un termen de 30 de zile. Bănuitul este cercetat penal pentru  trafic de persoane, în scop de exploatare sexuală şi folosirii în activităţi criminale.
  
În cazul în care vina acestuia în comiterea infracţiunii va fi demonstrată, bărbatul riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. Menţionăm că, metoda utilizată de suspect, prin care se urmăreşte înşelarea victimei, în domeniul de specialitate are denumirea de ‘‘Loverboy,, (iubitul), este cea mai răspândită metodă de recrutare în prostituţie: fete, femei sunt ademenite de traficanţi într-o relaţie de iubire, cu numeroase cadouri şi atenţii, uneori sub promisiunea căsătoriei.
Similare
RECOMANDĂRI