Un bărbat de 40 de ani, suspectat că ar fi autorul unui omor, a fost reţinut
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Un bărbat de 40 de ani, suspectat că ar fi autorul unui omor, a fost reţinut

Un bărbat de 40 de ani, suspectat că şi-ar  fi ucis complicele, al cărui cadavru a fost găsit în anul 2016 într-o fâşie forestieră, a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Naţional de Investigare, în comun cu Inspectoratul de Poliţie Străşeni sub conducerea procurorilor Procuraturii raionului Străşeni şi cu suportul ofiţerilor BPDS „Fulger”.

Suspectul, originar din satul Sireţ, raionul Străşeni, nu este la prima abatere de la lege. Bărbatul a fost anterior judecat pentru diferite infracţiuni: tâlhării, furturi, viol, etc., precizează Poliţia Republicii Moldova într-un comunicat.
 
În luna februarie 2016,  poliţiştii au fost anunţaţi că pe traseul Odesa-Brest, într-o fâşie forestieră, din apropierea localităţii Micăuţi, se află cadavrul unei persoane. La faţa locului, poliţiştii au depistat cadavrul unui bărbat de 45 de ani, cu semne de moarte violentă. Pe corpul acestuia au fost depistate zece plăgi penetrante în regiunea abdominală şi două în regiunea inimii.
 
Poliţiştii au stabilit că victima împreună cu suspectul se cunoşteau din perioada aflării în detenţie în acelaşi penitenciar. După ce au ieşit din închisoare, în anul 2015,  aceştia au format un grup infracţional, specializat în comiterea furturilor în locurile de agrement, în preajma pădurii de pe traseul Odesa-Brest.
 
După comiterea ultimei infracţiuni comune, din cauza unor neînţelegeri la împărţirea banilor, între ei s-a iscat un conflict. În consecinţă, bănuitul ar fi planificat omorul, fixând o întâlnire cu victima în fâşia forestieră, unde l-a înjunghiat mortal.
 
Învinuitul este în arest pe un termen de 30 zile. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă, se mai menţionează în comunicatul de presă.
Similare
RECOMANDĂRI